Jämför Sms-lån & Snabblån

Hitta de bästa Sms-lånet hos Minikredit.se

Alla långivare där du kan låna pengar

Jämför långivare där du kan låna 500, 1000, 2000 eller upp till 500 000 kronor via olika typer av lån. Privatlån är lån utan säkerhet och skall ofta betalas tillbaka under 1-12 år. Det är lägre ränta än mindre lån och ett billigare sätt låna pengar. Om man man behöver låna mer än 20 000 rekommenderar vi ett privatlån, det är betydligt billigare än smålån.

Lista med olika typer av lån

Lista med information om olika typer av lån, läs om återbetalningstid, ränta, villkor mm från olika kreditbolag och banker.

Mer om att ansöka om ett lån

Att låna utan säkerhet innebär att man inte behöver pantsätta saker och prylar som skall fungera som säkerhet. Vid villalån är t.ex. huset säkerheten och man kan således förlora huset om man inte kan återbetala lånet. Privatlån fungerar annorlunda och om man inte kan betala tillbaka riskerar man att hamna hos kronofogden och få betalningsanmärkningar vilket innebär problem nästa gång man vill låna. För att kontrollera eventuella anmärkningar görs ofta en koll hos UC. Trots kontroll hos UC med betalningsanmärkningar kan det ibland vara möjligt att låna ändå.

Vi rekommenderar att man försöker har en sund ekonomi och inte låna utan att planerar hur lånet skall återbetalas. Det finns stora risker en dåligt planerad lånestrategi som kan gör att man hamnar i en ond spiral där man tvingas tar mer lån för att betala tillbaka tidigare lån. Undvika att hamna i den typen av situationer genom att alltid noggrant gå igenom fördelar och nackdelar med olika typer av lån och lånesituationer. Ett välplanerat lånande ger en sund ekonomi och en tryggare ekonomisk framtid.

Vad ska man tänka på innan man ansöker?

Gör en grundläggande kontroll av din nuvarande ekonomi såsom intäkter och utgifter. Hur mycket har du över varje månad? Hur mycket kan du spara varje månad? Se till att ditt överskott är större än ränta och amortering på det lån du tänker ansöka om. Om du har ett större överskott och behöver ett mindre lån, fundera då på om du kan spara ihop beloppet istället för att låna. Om man kan undvika att låna är det alltid ett bättre alternativ. Det är betydligt billigare att använda eget kapital än lånat kapital och man slipper försätta sig själv i skuld.

Funderar lite på dina framtida intäkter och inkomster, hur stor är risken att något kan hända som gör att dina inkomster minskar. Se till att alltid ha en marginal i din ekonomi och budget för att förhindra att du hamnar i ekonomiska bekymmer.

En del företag erbjuder mikrolån till kunder med betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning är ett tecken på att du inte har skött dina återbetalningar. Det kan exempelvis leda till att du inte får mikrolån, smslån, internetlån, lån, lägenhetslån, jobb och/eller telefon. Det är inte Kronofogden som utfärdar betalningsanmärkningar. Ordet betalningsanmärkning är kreditupplysningsföretagens samlingsnamn på ett stort antal uppgifter som de samlar in från olika håll och sedan använder vid kreditupplysning. Många av dessa uppgifter kommer från myndigheter.

Mikrolån eller microlån, snabblån och smålån är ett typ av lån som går väldigt fort att ansöka om och pengarna kommer ofta in på kontot direkt. Detta gör att risken för överlåning ökar. En del företag erbjuder även mikrolån och smslån till kunder med betalningsanmärkningar. Men att låna pengar med registrerade betalningsanmärkningar är inget som vi rekommenderar. Låna aldrig pengar om du inte säker på att du kommer kunna betala tillbaka i tid.

Tänk alltid först igenom kostnaden och återbetalningstiden innan du lånar pengar via tex mikrolån. Man ska aldrig låna pengar som man inte kan betala tillbaka i tid. Att det är snabbt och enkelt är alltid en riskfaktor. Har du möjlighet att spara pengar för att köpa tex. en vara så gör det. Det är alltid billigare att betala med kontantapengar.

Kommentera